Sipariş ve Sorularınız İçin Mail: kurdelelikedi@gmail.com

Nikah yada Bebek için Kuş Evi İthal Şeker Kutusu Nikah, Nişan, Bebek için Kalpli Şeker Kutusu Erkek Bebek Şekeri Kutuları Kız Bebek Şekeri Kutuları Erkek Bebek Şekeri Ahşap Çerçeve Kutu Sandık Şeklinde Nikah Şekeri yada Kına Kutusu Ahşap Nikah Şekeri Kutuları

21 Mayıs 2013 Salı

Salon Dekorasyonum ve Yeni Aldığım Tablo

Selamlar Dostlar..

Dekorasyon çok sevdiğim ve ilgili olduğum bir konu aslında ama bu konuyla ilgili pek yazmadığımı farkettim.. Bu arada salonumuz için bir tablo beğenmiş ve almışken, hem onu hem de diğer bazı detayları sizlerle paylaşmak istedim.




Tabloyu Bauhaus'tan aldım.. Bu sene Osmanlı temalı ve tuğralı tablolar getirmişler, seçmekte zorlandım ama en beğendiğim bu oldu.. Kız kulesi mutlaka olmalı diyordum alacağım tabloda, tuğrayı da görünce işte bu dedim :)  Üzerindeki gümüş kabartma desenler de yastıklara uydu sanki..
Çerçevesiz canvas tablolar moda malumunuz, o sebeple çerçevesiz oluşu beni pek rahatsız etmedi ama ileride belki yaptırabiliriz..


Bu da beğendiğim diğer bir tablo.. Bunu annemlere hediye olarak aldım, girişte küçük kırmızı bir koltuk var, onun üzerine uyar diye düşündüm.. Desenlerin çerçeveye geçişlerini çok beğendim, ayrıca lalelerin uçlarında ve tezhip deseninde küçük taşlar var..



Bu ise evlenirken çerçevelettiğimiz, rahmetli babaannemin annesinin gelinliğinden bir parça.. Gelinlik deyince herkes şöyle durup bir şaşırıyor, eski gelinlikler böyle oluyormuş demek ki bazı yörelerde, tek tek elle işlenirmiş.. Babaannem de torunlarına parça parça ayırmış, ben de kendi parçamı çerçeveletip bu değerli hatırayı hem korumak hem sergilemek istedim.. 




Salonumdaki yapay çiçekler..


Sanırım iki yıl kadar oldu bu Patos'u alalı, ilk aldığımızda boyu 50 cm kadardı, alt yaprakları çok sık ve iriydi.. Zamanla bu hale geldi, uzayan dalları nereye sardıracağımızı bilemiyoruz :)


Konsol üzeri bu şekilde, ayna da sonradan aldığımız parçalardan birisi..


Bu güllü vazo paşabahçenin, ev hediyesi olarak gelmiş ve salonuma cuk oturmuş bir parça :)


Orta sehpadaki bu örtüyü henüz evli değilken bir kermesten almıştım, salon takımını da mor seçince farkettimki onunla çok güzel olacak.. Annemin yaptırdığı onca ağar takımı bir kenara kaldırıp en çok bu incikli boncuklu takımı kullanıyorum :)
Bu örtünün orjinal tarafı ise, tülbentten desenler kesilerek örtüye monte edilmiş ve boncuklarla süslenmiş olması..



Örtünün genel görünümü bu şekilde.. 
Bence bu fikirle, uygun desenli tülbent bulunursa çok zevkli çalışmalar ortaya çıkabilir..

Bugünlük bu kadar efenim :) Son olarak fikir vermek isteyen arkadaşlara sorum şu; o ilk tablo çerçevesiz olarak uymuş mu salona yoksa çerçeveli daha iyi mi durur? :)

Sevgiler..




13 yorum:

Hikmet ERDOĞAN dedi ki...

Her şey güzel düşünülmüş Allahım iyi günlerde kullanmak nasip etsin...

Unknown dedi ki...

Hepsi birbiriyle uyum içinde olmuş,güle güle kullanın.sevgiler

Unknown dedi ki...

tabloları çok beğendim ama en çok büyük babannenin gelinliğini çok orjinal bişey olmuş ellerine sağlık.bir ömür boyu hatıra olarak kalacak belki senden sonra çocuklarına torunlarına kalacak ne güzel bi hatıra.

Müge'nin Listesi dedi ki...

aile yadigarını boyle guzel degerlendırdıgınız ıcın tebrık edıyorum. gule gule kullanın cok guzel olmus

Gurme Şirine dedi ki...

mor koltuklar çok güzel :)
tabloyoda bayıldım :)

Mor Menekşe dedi ki...

Bu salon tam benlik :) MORRRRR :)

İlk tablo çerçevesiz çok hoş ama çerçevesiz tablolar daha modern spor mobilyalarda uyum sağlıyor , bence koltuklarınız varaklı ve gösterişli olduğu için çok ince altın sarısı çerçeve yaptırabilirsiniz ;) benin düşüncem bu yönde
Ayrıca ben o çiçeklerin kaldırılasından yanayım , molbiyanıza pek uymadı sanki

İyi günlerde kullanın .

Elmas dedi ki...

Çok şık olmuş herşey. Güle güle,sağlıkla,huzurla oturun :)

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Güle güle oturun. İyi günlerde kullanın.

Kurdeleli Kedi dedi ki...

Yorum ve beğenilerini yazan arkadaşlara teşekkür ederim :)
Ben de tabloya her baktığımda çerçeve ile daha bütünleyici olacağını düşünüyorum..

Bak Bu Harika dedi ki...

tablo çok hoşmuş. sizi izlemeye aldım ben de bloğuma beklerim.

Unknown dedi ki...

SAlon takımınıza ve tablonuza bayıldımmm iyi günlerde kullanınnnn :)

Adsız dedi ki...

tablo koltuklara mı uyacak aman ressamlar duymasın.

Kurdeleli Kedi dedi ki...

Ressamlardan koltuğa uygun tablo yapmasını isteyen yok ki, ama ben bir alıcı olarak öncelikle tabloyu beğenip sonra da mobilyamla renk olarak da bütünlük sağlıyor mu diye bakabilirim.. yada salonumu belli bir konsepte göre döşemişsem ona uygun tablo seçmeye dikkat edebilirim.. Bu sizi neden rahatsız etti anlayamadım :) Koltuğu kırmızı olan birisinin içersinde kırmızıyı da barındıran bir tablo seçmesi neden bu kadar abes geldi.. Bence asıl sizi iç mimarlar duymasın :)

Yorum Gönder